Placent Activ Milano skropstu stāsts

7 izlasāms minūtē
Vai skaistas skropstas var iegūt tikai, ziedojot veselību? Ceļam pie skaistām skropstām nav jābūt bīstamam. Kā iegūt garas skropstas? No zaļās tējas līdz bīstamai līmei. Krāsotas, atliektas vai pieliktas skropstas – tā ir sieviešu ikdiena. Dažkārt mēdzam aizmirst, ka skropstu pielikšana un apstrāde ar dažādām ķimikālijām nav visveselīgākais veids, kā iegūt valdzinošu skatienu. Vai ir alternatīvas?
Ekstrēmas izvēles

Pielīmējamas mākslīgās skropstas. Ātrs risinājums, kā acīm piešķirt izteiksmīgu izskatu, ja gaidāms kāds grezns pasākums. Nav nekā sarežģīta atrodi piemērota garuma un krāsas produktu un uzlīmē.

Tomēr tas ir īpašs acu kosmētikas efekts, kura mūžs beidzas vakarā. Pirms rotāšanās ar svešām spalvām pārliecinies, ka acis nav jutīgas pret līmi, un atceries, ka skropstu pagaidu pagarinājumi savas ekstravagances dēļ nepiestāvēs katram grimam.

Tavas skropstas būs pateicīgas, ja uzlīmējamos aksesuārus izmantosi drīzāk retāk, jo to noņemšana notiek ar maigu raušanu, tādēļ īstās skropstas var sākt lūzt vai izkrist.

Pastāvīgi skropstu pagarinājumi. Tās izskatās dabīgākas nekā mākslīgās skropstas un tām ir arī ilgāka noturība. Ik pēc 2-4 nedēļām gan ir jādodas uz salonu uz apkopi, sesija ilgst apmēram stundu. Toties ikdienas grimam jāpatērē uz pusi mazāk laika, jo izpaliek skropstu tušas klāšana. Daudzi uzskata, ka dzīve ar skropstu pagarinājumiem ir ērta.

Taču skropstu pagarinājumu skaistums ir atkarīgs no licēja – tas ir īsts meistara darbs, kurā katram acu pārim jāatrod tieši tam piemērotas skropstas.

 

Stilīgākais skropstu pagarinājums ir līdz pat par  ⅓ garāks par savām skropstām. Taču pagarinājuma garums nav tikai stila jautājums. No tā ir atkarīga arī acu un acu zonas veselība!

Daudzi dramatiska skatiena iegūšanai ļauj uzlikt par ieteiktajiem garākus skropstu pušķīšus, bet to ietekme var būt iznīcinoša dabīgajām skropstām. Ja Tavas pašas skropstas ir drīzāk īsākas un vājākas, pielīmētais pagarinājums rada smagumu un spriedzi, zem kura dabīgā skropsta beigās salūst. Ja šāda slodze ir pastāvīgi, tas sliktākajā gadījumā var izraisīt alopēciju (mati izkrīt un vairs neataug).

Taču skropstu uzdevums ir aizsargāt acis pret ārējo vidi un uzturēt normai atbilstošu acu mitruma līmeni – skropstu zaudēšana acij būtu smags trieciens.

Uzlikt uzmanīgi! Pagarinājumu uzlikšana ir atbildīgs darbs. Viens pušķītis tiek pielīmēts pie vienas skropstas, nekādā gadījumā pie vienas skropstas nedrīkst līmēt vairākus pagarinājumus – tā rezultātā skropstas vienkārši lūst. Ja pagarinājums ir pielīmēts plakstiņam pārāk tuvu, tas acīm liek niezēt vai pat pietūkt.

Joprojām var atrast salonus, kas skropstu uzlikšanai izmanto līmi, kas satur formaldehīdu. Acs radzene pret šo vielu ir ļoti jutīga. Saskare daudziem izraisa kairinājumu, infekcijas un dažkārt arī sarētojumu. Pajautā speciālistam, kādu līmi tas izmanto.

Ļoti svarīga ir arī tīrība. Likšanas laikā izmantojamajām pincetēm pirms procedūras jābūt sterilizētām. Arī pie pagarinājumiem var būt daudz baktēriju un citu netīrumu. Nesterila uzlikšana var izraisīt infekciju acī, bieži sastopami arī gadījumi, kad pret iekaisumu palīdz tikai vēršanās pie ārsta.

Skropstu pagarinājumu apgrūtinošākā daļa ir arī to noturība – ne visiem pietiek ar apkopes veikšanu reizi mēnesī. Iemesls var būt, piemēram, medikamentu lietošana, grūtniecība vai menopauze. Šādā gadījumā skropstu rotāšanai ir jāatrod kāds cits veids, lai novērstu situāciju, kad zem acīm ir daudz izkritušu matiņu.

Daudzas sievietes noteikti uztraucas par to, vai pagarinājumiem nav nelabvēlīga ietekme uz dabīgajām skropstām. Daži pētījumi rāda, ka pagarinājumi var traucēt dabīgo skropstu augšanas cikla ritmu. Skropstas pēc pagarinājumu noņemšanas ir īsākas un vājākas. Pēc kāda laika parastajam stāvoklim tomēr būtu jāatjaunojas.

Ja dod priekšroku drošiem risinājumiem

 – Skropstu serumi. Ja nevēlies sev neko pielīmēt, bet daba nav tevi aplaimojusi ar tumšu un biezu skropstu rindu, maigākais risinājums ir skropstu kopšana un uzmundrināšana, lai tās augtu stiprākas un biezākas.

Lai saprastu kopšanas produktu ietekmi, ir jāzina skropstu dzīves cikls, kurā ir trīs noteikta garuma fāzes: augšanas fāze, starpfāze un atpūtas fāze, pēc kuras mats izkrīt. Ja augšanas fāze ir īsa, arī matiņi paliek īsi. Turklāt skropstu matiņš ir jutīgs un ārējās ietekmes dēļ var izkrist vai nolūzt pirms laika.

Šeit arī ir laiks serumam: tas stiprina matiņa sakni, lai augšanas fāze būtu garāka – skropstas mūžs līdz ar to ir ilgāks un tā spēj izaugt garāka. Serums arī mitrina un piešķir skropstām izturību, lai tām būtu spēks brašāk turēties pretim ārējiem faktoriem (laikapstākļi, berze, grims).

Lai gan seruma lietošana parasti vienmēr sniedz labus rezultātus, ir jāatceras, ka tā ir vislēnākā metode. Lai redzētu rezultātus, paies apmēram 12 nedēļas, seruma ikdienas lietošanai jābūt pastāvīgai. Par laimi, lietošana ir ļoti vienkārša un nav negatīvu blakņu.

Serumi ir dažādās cenu klasēs, bet dārgāks produkts automātiski nenozīmē labākus rezultātus. Ikviens cilvēks ir individuāls, tādēļ arī rezultāti var būt atšķirīgi. Lai atrastu produktu, kas patiešām strādā, ir jāizpēta, vai tas satur arī augšanu veicinošas vielas, vai arī tas ir tikai kopjošs produkts.

– Kop skropstas ar eļļu. No mājas līdzekļiem par vislabākajiem ir atzīta gan rīcineļļa, gan olīveļļa. Tās satur lietderīgas taukskābes, kas veicina matiņu augšanu. Notīri acis un ar vati uzklāj eļļu uz skropstām. Taču uzmanies, lai eļļa neiekļūtu acīs – tas var izraisīt uztūkumu un niezi. Bonuss: rīcineļļa pēc ilgstošas lietošanas var matiņus padarīt nedaudz tumšākus.

– Izmanto zaļās tējas masku. Ja tev nepatīk eļļa, skropstām veic zaļās tējas kursu. Vakarā samitrini skropstas ar zaļo tēju un atstāj uz nakti “ievilkties”. No rīta noskalo masku. Tā stimulē matiņu augšanu, rezultāti būs redzami jau pēc divām nedēļām.

– Ēd veselīgi. Tas, ko tu ēd, lielā mērā ietekmē gan matu, gan skropstu skaistumu. Ļoti svarīga skropstu matiņu sastāvdaļa ir proteīns jeb olbaltums, kas matiņus padara stiprus un samazina izkrišanu. To var daudz uzņemt no gaļas, zivīm, piena, riekstiem, mandelēm un olām.

Sargā savas skropstas! Pirms gaidi rezultātus no skropstu kopšanas produktiem, veic priekšdarbus: neatstāj grimu uz nakti, acis vienmēr tīri maigi (neberzē) un laiku pa laikam pavadi dienu bez grima, lai skropstas varētu vairāk elpot un atpūsties.